ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΙΣΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΙΣΟΣ

Ν. Πλαστήρα 4 και Αποκορώνου 7

ΧΑΝΙΑ 73134 τηλ. 2821300425-6979058458

e-mail: ekdoseis.kedrisos@gmail.com



Κεδρισός : η αρχαία ονομασία του Κλαδισού ποταμού, που ρέει δυτικά της πόλης των Χανίων.



Ο Κεδρισός ουράνιος είναι ποταμός

στην Κυδωνία ρέει το είδωλό του,

παραπλανά τις λεύκες ασημένιος.

Επάνω τρέχει και παφλάζει

στης εκβολής του την παλίνδρομη φυγή,

εκεί μαζεύονται οι ψυχές που αφήσανε


το κάλλος τους το κέλυφός τους.



Βικτωρία Θεοδώρου

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

"ΠΕΛΑΓΙΝΗ" : ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΖΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΡΙΑΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ


Η νουβέλα της ποιήτριας Βικτωρίας Θεοδώρου Πελαγινή κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τις Εκδόσεις Κεδρισός.

Tο θέμα του βιβλίου, «χρονικό μιας σπάνιας ερωτικής φιλίας ανάμεσα σ΄ένα νέο άνδρα και μια ώριμη γυναίκα», φαίνεται να είναι πρόσχημα, προκειμένου η συγγραφέας να μιλήσει για την ανιδιοτέλεια και τη γενναιοδωρία των αισθημάτων, την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό της ελευθερίας του άλλου, την σταθερότητα και την ισόβια διάρκεια της αληθινής αγάπης.

Η αισθηματική αυτή νουβέλα είναι το πέμπτο από τα πεζά έργα της σημαντικής Ελληνίδας δημιουργού (Στρατόπεδα γυναικών, Τράϊκο, Γαμήλιο δώρο, Δεσποινίδες της οδού Λαμψάκου).

Το βιβλίο παρουσιάστηκε σε πολύ φιλικό κλίμα το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. στο καφέ του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ - Μεγάλο Αρσενάλι, Παλιό λιμάνι - Ακτή Τομπάζη 31, Πλατεία Κατεχάκη , Χανιά) παρουσία της ποιήτριας και πεζογράφου, η οποία μετείχε με την κατάθεση της προσωπικής της μαρτυρίας στην ημερίδα – έκθεση για την Προφορική Ιστορία στο Νομό Χανίων που πραγματοποιήθηκε από 09/10/2010 - 11/10/2010 στο ΚΑΜ. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων κ. Νίκος Παπαντωνάκης, γνωστός για την ευαισθησία του σε θέματα Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: